FAQ

Waar kan ik de foto’s zien?

Genomen foto’s worden eerst geselecteerd en door Boukje bewerkt. Ze leukste worden verwerkt in een diashow. Foto’s in lage resolutie kun je per We Transfer ontvangen.

De diashow wordt persoonlijk  en speciaal voor jou/jullie met inlog gemaakt. Hiervoor krijg je binnen twee weken een uitnodiging. Je kunt vrienden uitnodigen om de diashow met de foto’s te bekijken. Hier is ook de webshop te vinden. Gemakkelijk nabestellingen plaatsen vanaf je eigen computer/tablet.

Mag ik de foto’s van Boukje delen?

Ja hoor, graag zelfs! Ik geef foto’s in lage resolutie speciaal voor jullie om te delen. Deze foto’s hebben een watermerkje in de foto, zodat anderen kunnen zien wie de foto heeft genomen. Zo help je mee aan een stukje promotie van Boukje en dat is erg fijn! Als je niet blij was met het resultaat, dan zou je het ook niet delen…

Heb je voorbeelden van grote prints voor op de muur?

Ik heb voorbeelden van print-to-plate: op aluminium, op dibond en op hout die ik handig mee kan nemen. Echt grote prints heb ik ophangen en kan ik je laten zien, als we afspreken.

Fotoprints kunnen op bijna alles: steigerhout, tafelblad, keukenkastjes, behang, enz. Het effect van ieder resultaat is anders. Niet elke foto leent zich voor elke print…

Als we zelf prints willen maken, kan dat ook?

Ja, dat kan. Daarvoor heb je bestanden nodig met een hoge resolutie; met dpi van 300. Deze bestanden zijn gewoon te verkrijgen per bestand/per foto vanaf €25,-

Indien je een trouwreportage afneemt incl. een album, dan zijn ze GRATIS!

 Maak je altijd een album bij een trouwreportage?

Nee hoor, dat ligt aan jullie wensen. Het is echter voordelig om een pakket te nemen waar het album bij de pakket prijs zit inbegrepen. Een trouwalbum heeft een specifieke uitstraling, zoals dikke bladen, een mooie kaft en grote foto’s op de bladen. Wil je hier vanaf wijken, kan ik met je meedenken naar een alternatief. Mijn lay-out zorgt wel voor een algeheel goed beeld van de dag in jullie sfeer.

Is er een alternatief voor een groot trouwalbum?

Voor elke prijsklasse is er een trouwalbum! De afmetingen en het aantal bladen bepalen een deel van de prijs, maar ook de keuze in kaft kan heel wat verschil maken.Er zijn veel mogelijkheden graag maak ik het overzichtelijk voor je en laat je graag wat zien.

Is mijn budget wel toereikend?

De kosten voor een bruidsfotograaf loopt voor velen flink in de papieren. Heb je een bepaald budget voor de fotografie? Welke momenten wil je zeker door een bruidsfotograaf vastgelegd hebben?

Er zijn mogelijkheden om voor elk budget iets te verzinnen.

Wat dacht je van een tweede fotograaf in opleiding? Die zou de gehele dag vast kunnen leggen. De belangrijkste momenten; de ‘ceremonie’ en de bruidsreportage kan worden vastgelegd door ons samen. Dan vang je twee vliegen in een klap:

  1. Zekerheid van prachtige bruidsfoto’s die professioneel en door een zeer ervaren bruidsfotograaf zijn gemaakt,
  2. maar ook de FUN van een verslag van de gehele dag.

Ik ken goede amateurs en heb contact met fotografen in opleiding die bruidsreportages willen (gaan) maken.

Ken je andere bruidsfotografen als je niet beschikbaar bent?

Uiteraard kan ik je andere goede bruidsfotografen aanbevelen. Maar ook als er onverhoopt iets gebeurd waardoor ik jullie bruidsfoto’s niet kan komen maken op jullie dag, heb ik voldoende vertrouwen in een aantal collega’s die net zo prettig werken als ik.

Geweldige oplossing om zonder zorgen bij me te boeken.

Wat doet een tweede fotograaf?

Het is een manier om absoluut niets te missen! Een tweede fotograaf zorgt voor heel andere plaatjes. Ze maken plaatjes van dingen die rondom jullie heen gebeuren. Tijdens de plechtigheid is het leuk om foto’s van alle gasten te hebben. Tijdens de bruidsreportage is het geweldig om van hetzelfde moment twee heel verschillende foto’s te krijgen. Dit geeft in het album een prachtig effect!

Een tweede fotograaf kan ingehuurd worden voor een paar uur (enkel de ceremonie en de reportage), of juist de gehele dag voor het verslag van de dag (budget mogelijkheid). Vraag naar de mogelijkheden.

Hoeveel kost een tweede fotograaf?

Dat ligt eraan:

  • een amateur of fotograaf in opleiding die bruidsfotografie wil uitproberen, zal graag deze kans benutten om ervaring op te doen. Deze krijgt een vergoeding die we samen afspreken.
  • ik werk ook samen met andere professionele bruidsfotografen. Voor een extra bruidsfotograaf bereken ik €450,-

De bestanden van de tweede fotograaf zal ik bewerken en verwerken in het trouwalbum. De nabewerkingskosten zijn dan voor mij.