Zakelijke portretten

Zakelijke portretten die de klant de juiste boodschap meegeven.

Voor zakelijke portretten ben ik af en toe op pad. Ik kan namelijk zorgen voor het helder krijgen van de boodschap die men wil overbrengen. Een profielfoto is zeker niet zomaar hetzelfde als een pasfoto. Enkel lachen naar het ‘vogeltje’ vind ik niet voldoende. Het is van belang dat de klant merkt dat je open staat voor hun wensen. Dat je bereid bent ze precies zo te helpen bij wat zij nodig hebben. Dat beoordelen ze namelijk al voor een groot deel aan hoe je naar ze kijkt. Daarnaast in welke kleuren je je begeeft. De omgeving, de kleding die je draagt, de houding die je aanneemt en tenslotte of je er vertrouwelijk uitziet. Want heb je een gemaakte glimlach op je gezicht, dan is dat te zien. Dat wekt absoluut geen vertrouwen.

Uitstraling

Een poos terug bood ik aan de onafhankelijke bedrijfsadviseurs van Claassen, Moolenbeek en Partners aangenaam te portretteren. Ik ontvang hun maandelijkse nieuwsbrief en daarin stond; wees welkom op ons kantoor. Maar vervolgens zag ik de heren me aankijken vanuit de hoogte, met gesloten armen en een barricade vormend voor hun ingang… Hmm, welkom?

Claassen, Moolenbeek en partners

Ik was brutaal genoeg om ze een eerlijke en opbouwende reactie te geven op deze nieuwsbrief. Ik nam de tijd om ze voorzichtig uit te leggen dat hun geschreven boodschap niet overeen kwam met de visuele boodschap. Ik vond het behoorlijk lef hebben, want ze hadden tenslotte niet gevraagd om een reactie. Maar gelukkig werd daar positief op gereageerd! Ik had al eens kennis gemaakt tijdens een netwerkbijeenkomst met de schrijver van de nieuwsbrief, Louis van Besouw, en dat maakte dat ik niet geheel onbekend was bij de ontvanger. Anders had ik dit zomaar niet aangedurfd.

Ik mocht een offerte uitbrengen en er werd een datum geprikt. Nu moest ik natuurlijk bewijzen wat ik had gezegd!

Boukje Fotografie -zakelijke portretten

Zie wat een verschil het maakt:

  • hoe groen vriendelijk kan ogen
  • open armen zorgt voor minder afstandelijk gevoel
  • het recht aankijken geeft gelijkheid
  • het voluit zien staan van top tot teen, zorgt voor openheid

Ben je het met me eens?

Uiteraard hebben we ook nog ‘gewone’ profielfoto’s gemaakt. Zodat iedereen in hetzelfde licht en setting gefotografeerd werd.

boukjefotografie profielfoto Boukje fotografie -zakelijke profielfoto

Met een goede profielfoto kun je met vertrouwen je klant te verwelkomen

Zakelijke portretten kan ik maken, wanneer ik ook weet wat de achterliggende gedachte is van een bedrijf. Wat wil je uitstralen naar je klant? Zorg dat dit ook visueel zichtbaar is.

Als voorbeeld bij deze portretten: ik weet dat ze allen op de foto zijn gegaan zowel met als zonder stropdas. De keuze was aan hun hoe ze de foto’s gingen inzetten. Als zijnde onafhankelijke bedrijfsadviseurs, wilden ze duidelijk een professionele indruk achterlaten op hun website. Misschien hebben ze op hun LinkedIn profiel wel de andere gebruikt. Net iets minder zakelijk, meer persoonlijk, maar professioneel genoeg.

Nadat ik de foto’s had aangeleverd was het voor mij spannend om te zien wat ze met de foto’s gingen doen. Ik heb gespeeld met verschillende uitsnedes van de profielfoto en deze verschillend aangeleverd. Ik moet zeggen dat ik het leuk vind om te zien dat er hier wat variatie gebruikt is in het plaatsen van de foto’s. Ze laten duidelijk zien dat ze niet allemaal hetzelfde zijn.

Deze financiƫle adviseurs hebben dus een nieuwsbrief. Wil jij ook advies over bepaalde zaken? Je kunt het uitproberen om hun nieuws te ontvangen. Ze hebben de mogelijkheid dat mensen zich aanmelden via deze website http://www.cmenp.nl/s-hertogenbosch/contact/.

Goede Profielfoto

Wat vind jij nu van deze foto’s? Vind je ook dat foto’s meer vertellen dan je in eerste instantie denkt?

Hoe zien jouw foto’s eruit? Hoe kom jij over op je kijker, heb je je dat al eens afgevraagd?

Ik kan je misschien helpen. Ben je bereid om kritisch naar je eigen foto te kijken? Is het tijd voor een nieuwe of verbeterde versie? Bel me voor een GRATIS scan van je bedrijfsfoto, LinkeIn-foto of profielfoto, om te kijken of ik begrijp wat je wilt overbrengen en hoe je dat eventueel kunt realiseren. 06-27028281

Graag nodig ik je uit om een reactie hieronder te plaatsen. Als dank ontvang je mijn GRATIS poseertips!

No comments yet.

Leave a Comment