Tips bij: Fotoreportage in de herfst

Een fotoreportage in de herfst is een aanrader.

Ik geef hier graag wat tips.

Of scroll naar onder voor een ACTIE met aanbieding!

In de herfst zijn kleuren mooi vol en warm. De temperaturen zijn vaak nog zeer aangenaam wanneer de zon schijnt. En buiten in de natuur zijn er dingen te zien en te beleven! Zeker wanneer er kinderen bij zijn. Graag deel ik wat tips om goede foto’s te maken.

Graag deel ik foto’s daarbij van een fotoreportage in de herfst van vorig jaar. Een jong gezin met kinderen van rond de twee jaar. Deze jongens zitten haast niet stil en vinden alles interessant. Hoe volg je ze dan? Ik begin met de moeilijkste tips als eerste…

Tip 1: Beweging vastleggen

a)De sluitertijd. Om jonge beweeglijke kinderen goed op de foto te zetten moet de sluitertijd omhoog, anders kun je bewegings-onscherpte krijgen. Zet deze zeker op 1/200 of sneller. Je kunt dit als voorkeuze instellen op je wieltje S of Tv (Canon) bovenop de camera. Dan zoekt je camera vanzelf het diafragma erbij.

Boukje Canaan-tweeling-5414

b)De scherpstelling, AF-modus. Stel deze in op continu-focus. Bij een Canon heet dit SERVO. Op deze manier houdt je het onderwerp scherp zolang je de ontspanknop licht houdt ingedrukt, totdat je afdrukt.
Beweeg zodanig mee met het onderwerp, dus de camera op statief lijkt me niet handig… Volg met de lens de bewegingen.

c)Maak meerdere foto’s achter elkaar. Dit heeft met de ontspanknop, de transportmodus te maken. Druk je door, dan hoor je klik-klik-klik-klik-klik…, totdat je weer loslaat. Weet je waar de zelfontspanner zit? Daar zit ook de keuze voor continu-opnamen. Op deze manier heb je meer kans op een goede foto. Zeker wanneer kinderen op je af komen rennen bijvoorbeeld.

Boukje Canaan-tweeling-5514

Tip 2: Warme kleuren zien en vastleggen

De bladeren zijn al aan het verkleuren, maar nog niet allemaal van de bomen af. Neem een mooi stukje natuur als achtergrond/omgeving en fotolocatie.
De prachtige warme zon zorgt voor een extra warme gloed. Ga daarvoor aan het eind van de middag foto’s maken. In film-/fototermen spreekt men altijd van het ‘gouden uur’. Net na zonsop- en voor zonsondergang.
Stel de witbalans in op zonnig. Zodat de camera niet gaat corrigeren en deze warme kleuren weer laat ‘verdwijnen’.

Boukje Canaan-tweeling-5442

Boukje Canaan-tweeling-5437

Tip 3: Maak natuurlijke spontane foto’s

Geef de mensen en de kinderen ruimte om te spelen en wat te doen. Gaan ze zelf niet aan de slag, dan laat ze met blaadjes gooien, laat ze verstoppertje achter een boom spelen, laat ze rennen of lekker een appeltje eten. Zodra er niet geposeerd hoeft te worden, wordt het ook een echte mooie fotoreportage in de herfst! Wanneer je op ooghoogte van een kind fotografeert, kijk je echt met ze mee…

Boukje Canaan-5393

Tip 4: Zoek naar bijzondere composities

Neem een kleed mee voor jezelf om op te liggen, zodat je vanuit kikkerperspectief foto’s kunt nemen. Of klim in een boom voor foto’s vanaf boven, in vogelperspectief. (Zorg wel altijd voor de veiligheid van jezelf en je camera! Ik zou niet willen dat je door deze tip overmoedig en enthousiast bent geraakt… om je te bezeren.)

Boukje Canaan-tweeling-5488 Boukje Canaan-tweeling-5501

Tip 5: Heb zelf net zoveel lol als de mensen voor de camera

Dit klinkt misschien best logisch, maar is niet altijd zo. Je kunt best gefrustreerd raken als je al veel foto’s hebt genomen en je bent almaar niet tevreden over het resultaat. Je lijkt dan meer geïnteresseerd in je camera met al de instellingen, dan in de mensen en kinderen ervoor. Ze horen je misschien wel mopperen, of ze moeten soms dingen opnieuw van je doen, omdat het de eerste keer er niet goed op staat. Pas dan op!

De lol gaat er dan bij de ander vanaf wanneer het niet meer spontaan gaat. Probeer liever iets anders dan steeds iets opnieuw te doen. Kies voor een andere hoek of voor andere bezigheden. Degene met de camera behoort lol en enthousiasme uit te stralen, zodat de foto’s er ook naar kunnen worden. Liever een iets te donkere foto of bewogen, dan verlies van de lol. En als iets leuk is, dan is het helemaal niet erg om het NOG EENS te doen…

Boukje Canaan-tweeling-5531 Boukje Canaan-tweeling-5400

Tip 6: Huur een fotograaf in die jullie er allemaal geweldig op zet

Ik ben als fotograaf absoluut in te huren voor een fotoreportage in de herfst. Zeker als je zelf er ook eens leuk op wil staan. Er is binnen een gezin vaak een persoon die de meeste plaatjes maakt. Maar dan ben je nooit compleet… En weet je voor de kinderen is het erg bijzonder wanneer een ander de foto’s maakt dan wie ze gewend zijn.

Omdat de herfst al even hier is, en de herfstvakantie vandaag in het Brabantse land begint… heb ik een TOPAANBIEDING bedacht.

FOTOSHOOT IN DE HERFST van €147,-

nu voor €87,-

Op dinsdag 21 oktober ben ik de gehele dag te boeken. Ik ben dan op Landgoed Velder, Liempde, waar ook Circo Circolo  is gehuisvest. Daar zijn prachtige bossen en een circustent als achtergrond kan ook nog…

Het is heel kort dag, dat weet ik. Het is enkel voor SNELLE beslissers.

WEES ER SNEL BIJ

Bel me voor een afspraak: 06-27028281

emailen kan ook: info@boukjefotografie.nl

Boukje Canaan-tweeling-5524

3 Responses to "Tips bij: Fotoreportage in de herfst"

  1. Geweldig mooi!!!!

  2. Mooi en duidelijk Boukje, jammer dat ik niet in de buurt ben. Ik zit zelf in de bossen rond Arnhem dus ga je tips zeker opvolgen. groet, Marjo

  3. Ria

    Wat een leuke tips en een mooie aanbieding Boukje. Ik wens je nog veel lol met de reportages!

Leave a Comment