Publicatie in Bruidsblad “Trouwen”

Het is al even geleden dat deze publicatie uit kwam: lente 2012. Graag deel ik het artikel dat in het bruidsmagazine TROUWEN stond.

Scrol verder naar onderen, om de tekst goed te kunnen lezen.Scan 8Lees de tekst van het artikel gemakkelijk hier:

 

Boukje Canaan Fotografe vertaalt jouw mooiste dag in een prachtig beeldverhaal

Jullie MOMENT vastgelegd in fantastische bruidsfoto’s

Heb je trouwplannen en wil je nog lang kunnen nagenieten van je mooiste dag? Huur dan een fotograaf met voldoende ervaring in huwelijksfotografie en die jullie wensen goed kan vertalen naar sfeervolle beelden. Boukje Canaan is zo’n fotograaf.

Geen bruiloft is hetzelfde. Een kleine intieme setting, een theaterduo, een groots feest, de tweede keer en ga zo maar door. Ieder bruidspaar heeft zijn eigen, specifieke wensen en ideeën bij de mooiste dag. Jullie ook natuurlijk. En dus zoek je een fotograaf die dat begrijpt en zich feilloos kan aanpassen. “Soms vinden mensen het fijn dat ik vertel hoe ze moeten zitten, staan, lopen of kijken. Maar vaak werkt dit poseren niet ontspannend genoeg. Spontane fotografie levert mooie, maar ook opmerkelijke plaatjes op. Daar speel ik maar al te graag op in. Natuurlijk zijn er ook bruidsparen die van nature kunnen poseren, bijna als echte sterren. Om daarnaast ook bijzondere en ongedwongen beelden te krijgen, laat ik ze toch vaak iets eigens doen. Zo ontstaan gedenkwaardige, spontane en karakteristieke foto’s”, aldus Boukje.

JULLIE MOMENT
De uitdaging voor de fotograaf is om jullie mooiste dag te vertalen naar een compleet en vloeiend beeldverhaal. Aan de ene kant de journalistieke stijl die het verhaal van de dag in alle facetten weergeeft. De emotie en vrolijkheid van de familie, beste vrienden, getuigen en overige gasten verdienen zeker een plaatsje. Maar natuurlijk ook de bruidsreportage, een geweldig moment op deze dag. Een moment waarop jullie extra mogen stralen, zonder alle drukte van de gasten maar wel samen met de fotograaf. “Het is noodzakelijk dat er een klik is tussen het bruidspaar en de fotograaf. Daarom geef ik gratis een pre-weddingshoot. Dit is dé manier om te voelen of ik voldoe aan jullie wensen en of jullie mij als persoon prettig genoeg vinden om op die enorm bijzondere dag rond je te hebben lopen. Daarbij geef ik jullie de gelegenheid om van te voren te vertellen wat jullie hobbies zijn of wat jullie speciale (ontmoetings)plekje is. Zo kom ik meer te weten over jullie intimiteit en dat vertaal ik graag in sfeervolle beelden. Voor de één is het meteen duidelijk dat ze een ritje op de motor gaan doen, terwijl de ander meer voelt voor een romantische wandeling. Op die manier wordt het uiteindelijke album persoonlijk, intiem en uniek”, aldus Boukje.

UNIEKE MOMENTEN
Veel fotografen gebruiken een aantal professionele houdingen voor het bruidspaar, waardoor ze de zekerheid hebben dat de foto’s altijd slagen. Nadeel is echter dat veel bruidsreportages hierdoor op elkaar lijken. Boukje is echter op zoek naar de unieke momenten van ieder bruidspaar. Geen standaard poses of vooraf bepaalde bewegingen. Al schuwt Boukje de wensen van een bruidspaar zeker niet. Een sprong in de lucht of een draai van de bruid in haar jurk werkt namelijk altijd. Boukje: “Ik laat het bruidspaar het liefst hun natuurlijke gang gaan. Hoe gaan ze normaal gesproken met elkaar om, hoe kijken ze elkaar aan en met welke gebaren uiten ze hun liefde voor elkaar. Daarnaast help ik ze door bijzondere activiteiten te verzinnen die niemand op zijn trouwdag doet; een milkshake halen in je trouwjurk of met blote voeten in de fontein. Mijn enthousiasme en energie werkt aanstekelijk en zo lever ik een buitengewoon beeldverhaal op van een volmaakte belevenis op iedere trouwdag. Elke keer weer.”

MEER INFORMATIE
Wil je meer informatie of de gratis pre-weddingshoot aanvragen? Neem dan contact op met Boukje Canaan Fotografe, via telefoon 06 27028281 of mail direct: info@boukjefotografie.nl Neem eens een kijkje op de website www.boukjefotografie.nl

No comments yet.

Leave a Comment