Zwangerschapsfoto’s

Hoe bijzonder is je lichaam tijdens een zwangerschap? Rond en bol, en wat mij betreft prachtig!

Een van de eerste zwangerschaps-shoots die ik deed was met Loraine, in Juni 2010. Ik kwam bij haar thuis.

Het liefst werk ik in een vertrouwde omgeving voor de persoon die ik in beeld portretteer. Ik kijk altijd goed naar de omgeving en wat ik zie in het interieur. Dan bepaal ik wat ik wil meenemen in de fotoreportage. Ik zag een grote canvasprint met een roos erop. Een vrolijke achtergrond. We haalden de canvasprint van de wand en zetten hem tegen het bankstel aan. Perfect. Spontane zaken worden soms heel bijzonder… De honden bijvoorbeeld vroegen soms even aandacht. Maar dat vind ik nooit een probleem. Ze horen bij de persoon en maken het verhaal vaak completer.

Het licht door de ramen was voor mij voldoende om mee te werken. Heerlijk natuurlijk licht. Ik heb ook nog gewerkt met mijn doorschijnende doek, die ik eigenlijk altijd bij me heb. Loraine kon daaronder zelfs even bloot zijn. Daarna hielden we even pauze.

Verrassingen door Boukje:

Op de tafel stond een vaasje met nog nèt geen verwelkte rozen. “Goed dat die nog niet zijn weggegooid”, dacht ik. Mijn creatieve brein had al aan iets gedacht: Ik stelde voor om de bloemetjes nog te gebruiken. Het symbool der liefde niet enkel op de achtergrond maar ook in de hand. Totdat een roosje haar blaadjes verloor…. Maar ook dan zijn ze nog bruikbaar! Zie hier het resultaat van onze sessie.

zwangershoot 10

zwangershoot 9

zwangershoot 8

IMG_4853

zwangershoot 7

zwangershoot 6

IMG_4831

IMG_4836

IMG_4896

zwangershoot 2

IMG_4901

zwangershoot 1

Loraine haar reactie op de fotoshoot:

“Als zwangere heb je het soms zwaar te verduren. Je hormonen laten je een tiental emoties voelen in een kwartier tijd. Soms ben je minder mooi zwanger als je hoopt. Zo kwam ik, doordat ik zwangerschapssuiker had, een behoorlijk aantal kilo’s aan. Logischerwijs voelde ik me dus minder ‘zeker en knap’. Maar gelukkig had ik een geweldige fotografe. Boukje heeft me totaal op m’n gemak laten voelen, zodat ik me zelfs ‘bloot’ durfde te geven. En je ziet het resultaat! Prachtige herinneringen; ik op m’n mooist zwanger… Nu, bijna 4 jaar later, heb ik hele bijzondere foto’s. Waar ik nog regelmatig, toch wel trots, naar terug kijk.” ­­~Loraine

Hoe vind jij het om deze serie te zien? Geef jouw reactie hieronder, het wordt zeer gewaardeerd.

 

No comments yet.

Leave a Comment