Foto in foto

LEUKE TIP

Hoe leuk is het om nog eens een oude foto te voorschijn te halen en die op de plek te houden waar die genomen is.

Wees creatief met foto’s uit bijvoorbeeld je baby album. Zie deze voorbeelden van foto in foto. Baby Boukje…

Hier zit ik met mijn moeder op het bankje voor de boerderij van mijn ouders. Geboren en getogen in Boxtel.

Boerderij-IMG_5978-Boukje Canaan

 

Boerderij-IMG_5968-Boukje Canaan

Baby Boukje op de foto met twee Texelse schapen en een geit. Ik zit in een toen al oude kinderwagen! Als Baby werd ik werkelijk met wieg en al overal rondom de boerderij neergezet. Mijn ouders leefden graag ‘vrij’, buiten en met de dieren rondom het huis. Altijd kijk ik met plezier terug naar mijn baby foto’s. Want ze zijn er, maar je weet er niets van. Enkel de verhalen en de foto’s zijn er. Gelukkig krijg je dan de verhalen van ‘toen’ te horen. Foto’s helpen om het verleden weer naar boven te halen.

Laatst bedacht ik dus, hoe leuk het zou zijn om mijn babyfoto’s op deze manier nieuw leven in te blazen. De plekken rondom de boerderij zijn er nog steeds. Er is niet heel veel veranderd zo aan de buitenkant. Echter is het wel heel duidelijk dat het gaat om oude foto’s.

 

Doe het zelf:Boerderij-IMG_5970-Boukje Canaan

De truc om dit te doen is niet zo heel moeilijk. Blader door een oud album en zoek naar  een leuke foto die ook een deel van de achtergrond waartegen je de foto kunt houden laat zien. De beste foto’s zijn dus die van een buiten locatie. Dit vanwege het daglicht dat je nodig hebt. Het is goed dat je iets van een referentie kader hebt met de omgeving waarin je de foto gaat plaatsen, dat verhoogd nml. het effect. Ik nam de gewenste foto mee naar buiten en heb met één oog gesloten gezocht naar de juiste plek om vanuit te fotograferen. Door met maar één oog te kijken, zie je al gauw waar de foto ongeveer past in de achtergrond, want dan zie je geen diepte. Een foto is plat; 2 dimensionaal.

De gebruikte lens is 35 mm., het diafragma f/22 , de ISO op 400 en de sluitertijd was 1/60sec. Beter is het om op statief te werken, maar ik ben eigenwijs en doe het liefst alles uit de losse hand.

Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt! Happy shooting! Wil je graag ook zoiets maken, maar lukt het je niet, dan wil ik het altijd graag uit handen nemen voor je. Ik denk zelf dat het ook erg leuk kan zijn voor mensen die gaan trouwen of zelf een kindje krijgen om zo nog eens oude baby foto’s in combinatie met het ouderlijk huis op de foto te zetten. Succes verzekerd!

Heb je zelf andere leuke ideetjes, nu je dit hebt gezien, of wil je reageren op dit blog. Dit kan onder dit veld. Graag lees ik je reactie!

Nu is dit blog gebruikt!!! Ik ben hierdoor in het blad Landleven terecht gekomen.

Wil je daarover lezen dan klik HIER>>>

One Response to "Foto in foto"

  1. Dit blog werd opgemerkt door het blad LANDLEVEN. Ik ben inmiddels geïnterviewd en op de foto gezet! In Oktober 2013 komt het herfstnummer uit en zal ik het artikel delen.

Leave a Comment