Fotografie workshop voor vrouwen

Vrouw en praktisch

Mijn doelgroep om vrouwen aan te spreken is hiermee een feit. De fotografie workshops die ik geef zijn tot op heden voor vrouwen en mannen geweest. Sommige workshop dagen kwam het gewoon zo uit dat er alleen vrouwen aanwezig waren. Dit gaf mij het idee om ook echt deze doelgroep aan te spreken. Waarom niet specifiek een fotografie workshop voor vrouwen geven? Vrouwen zijn nml. praktisch ingesteld, net als ik. Want ja, ik ben zelf een vrouw.

Ik leer het beste door gewoon te doen en dan dus te snappen; in de praktijk. Toch wilde ik ooit meer écht leren, dan op de ‘Hogeschool voor de Kunsten”, en ben in Amerika als uitwisselings-student naar de Universiteit gegaan (Ball State University). Het grappige was wel dat ik wat ik in de les/theorie leerde ook direct in de praktijk moest en kon brengen. Door er later weer in een werkstuk over te schrijven (in het Engels) is alles heel goed gaan beklijven. Deze kennis wil ik nu graag delen.

Wil je ook leren waar al die knopjes voor zijn?

Hou je van fotograferen op je vakantie/reizen, je kinderen/dieren/geliefde, enz.? Zou je graag wat meer willen weten…? Heb je nou zelf ook dat je foto’s maakt in de automatische stand en denk je dat je betere foto’s zou kunnen/willen nemen als je er meer van weet? Op mijn facebook pagina kun je me volgen om tips te vinden hiervoor en data uiteraard. Of voor meer info over zo’n eendaagse workshop, dan kun je me emailen of bel . Er is steeds meer interesse voor de privé workshop. Dat wil zeggen dat ik op jouw dag en tijd met je afspreek. Stuur me gerust een email of bel.

Ik heb een gevoel voor ‘beeld-taal’, zeggen ze. Ik vind gewoon dat ik een mooi ‘handschrift’ heb door te kijken en op een knopje te drukken… PHD zeggen ze in Amerika (press here dummy). Alleen ben ik uiteraard al lang geen dummy meer…

…want vanaf het moment dat ik de kennis achter de camera leerde, ben ik echt liefde voor het vak gaan krijgen. Ik leer door te kijken en nog eens te kijken bij alles wat ik vastleg. Zo kan het voor jou ook gaan.

Oefenen met de fotocamera

Vrouwen oefenen met een snel onderwerp

Er zijn inmiddels al heel wat dames bij me op ‘les’ geweest. Ze zijn enthousiast naar huis gegaan en sommigen krijg ik terug op een vervolg workshop. Indien je nou zo’n enthousiasteling bent, dan vraag ik je hieronder een reactie te plaatsen. Hoe heeft de workshop waarde voor jou toegevoegd? Kun je verder? Was het helder? Heb je antwoorden op al je vragen gekregen? Ik ben benieuwd!

7 Responses to "Fotografie workshop voor vrouwen"

 1. Jaimy Smits

  De workshop heeft zeker waarde toegevoegd. Ik weet nu hoe ik mijn camera moet gebruiken op bepaalde momenten. Ik heb ‘m al drie jaar, maar altijd op de automatische piloot. Was zeker helder. Fijne uitleg en je bent prettig in de omgang. Dank, Jaimy

 2. Mariska vd Sande

  Een hele leuke workshop, waarbij je meteen in de praktijk aan de slag kan! Boukje is spontaan en deelt haar kennis graag met geinteresseerden. kortom: leerzaam, leuk en super praktisch. Ik ga zeker een vervolgworkshop bij je boeken.
  Ga zo door! Mariska

 3. De workshop was super. Ik weet nu hoe mijn camera werkt en kan met deze info volop oefenen. De uitleg was helder en ik had niet zoveel vragen, ik heb het heerlijk op me af laten komen. Het was wel veel info op een dag, maar we kregen nog een naslagwerk per email en dat is fijn om op terug te kunnen lezen.
  Mariska van Rooij

 4. Petra van Sanen-Beldner

  Ik vond de workshop heel leuk en heb ook veel van mijn camera geleerd. Ik deed de privé workshop samen met mijn vriendin. We kregen zelfs nog een ‘model’ erbij om op te oefenen. Heel fijn. Ik ga vanavond goed kijken wat ik allemaal heb geleerd om straks goed op mijn vriendin te kunnen oefenen! Tot ziens, bij de volgende privé workshop. Petra

 5. Annemieke Heijboer

  De workshop sloot aan bij de cursisten, zoals je zelf al aangaf vertel je het in Jip en Janneke-taal. Ik vond het soms wel lastig om de logica die in je verhaal doorklonk te vertalen naar de praktijk. De foto’s die je bij je had liet wel duidelijk de verschillen zien waardoor het wat inzichtelijker werd. Maar al doende leert men. Ik had een aantal vragen waar ik die dag antwoord op heb gekregen. Ben wel blij met het naslagwerk, omdat het veel informatie was. Ik kan aan de gang en hoop dat het straks wat vanzelfsprekend wordt. Nadenken over al die instellingen is nog lastig voor me.
  Graag tot de volgende workshop! Succes met je werkzaamheden als rouwfotografe ook.
  groet,
  Annemieke

 6. Nikki Joon

  Deze workshop heeft mij mijn eigen camera leren kennen. Ik ben er nu van overtuigt dat ik mijn camera goed kan gebruiken en het meeste (alles) eruit te halen voor de mooiste foto’s. Ik bezit nu de basiskennis van fotografie en het zelfvertrouwen het beste uit de camera te halen. Al mijn vragen zijn beantwoord en ik kan niet wachten op pad te gaan en de theorie nog beter toe te passen. Ik vond het een 9 waard.

 7. Maartje Maas

  Een workshop boordevol informatie. Je uitleg was duidelijk en praktisch. De info is goed gekoppeld aan de praktijk. Nu kan ik aan de slag met het “automatiseren” van alle info. Heerlijk dat het ook op schrift komt.
  De opdrachten als maak een foto met bloem en een vage achtergrond, zijn voor mij de beste manier om dingen eigen te maken. Bedankt Boukje!

Leave a Comment