Locatie voor trouwreportage

Een leuke locatie voor een trouwshoot/bruidsreportage hoeft niet zo moeilijk te zijn. Waar ik wel altijd op wijs is dat we rekening houden met minder goed weer. Hiervoor is het de moeite waard om te kijken naar een galerie of museum in de buurt. Deze gebouwen houden namelijk rekening met lichtval en vooral ruimte. Zeker licht en ruimte zijn fijn om voor een fotograaf om mee te werken.

Laatst was ik met een bruidspaar in de textielfabriek in Tilburg en was ontzettend blij met de vele mogelijkheden die het gebouw biedt. De moderne ruimtes zijn omgeven met veel glas en dus daglicht. De fabrieksruimtes hebben mooie vloeren, aparte machines en geven bijzondere contrasten met de feestelijke outfits van het bruidspaar.

Bruidsreportage

In de textielfabriek Tilburg

Zelfs buiten was het leuk om er rond te lopen, aangezien het toch niet regende. Er waren vele pilaren waar omheen men “kiekeboe” kan spelen, er staat een leuk kunstwerk en zelfs nog een oude schoorsteen die beide als bijzondere achtergrond werkten tijdens de shoot.

Binnen heb ik nog leuk kunnen spelen met de verdiepingen; door het bruidspaar beneden te laten en zelf naar boven te gaan, heb ik verrassende foto’s in  “vogel-perspectief” kunnen maken. Andersom is het ook mogelijk om juist van onderen naar boven te fotograferen alsof ze een balkon-scène spelen… De reportage krijgt zo zeer verschillende foto’s door de vele standpunten alleen al.

Judith en Maarten

Een vogelperspectief geeft een leuk effect.

We hebben spontaan nog gebruik gemaakt van de lift en trappen. Gelukkig was het bruidspaar zeer ‘kneedbaar’ en in voor allerlei leuke en spontane acties om zo net wat andere dan ‘standaard’ foto’s voor het album te maken.

Een locatie als deze werkt zeer inspirerend voor mij als fotograaf. Maar het wil niet zeggen dat ik op een minder inspirerende plek minder leuke of mooie foto’s zou maken. Zie hiervoor de pagina met trouwfoto’s. Ik laat de energie altijd goed stromen om juist weer hele eigen en persoonlijke foto’s met het paar te maken. Daarom vind ik het, denk ik, ook zo leuk dat het telkens weer op een nieuwe locatie is. Nieuwe prikkels leiden tot verrassende nieuwe plaatjes met weer een nieuw echtpaar!

No comments yet.

Leave a Comment